Den egentlige prisen på en dvd

Hei, og velkommen til alle som har funnet veien hit fra Manusforfatteren skrev…

I dag skal vi snakke om hva du egentlig betaler for dvden du trodde kostet 59,- på Platekompaniet. Du betaler nemlig mer! Men ikke fullt så mye som du kanskje skulle tro nå, etter jeg har gjort så stort poeng ut av det. Men du betaler mer.

Dette er saken:

Dvd-er er utrolig mye nettere enn de gamle videokassettene, og prisene blir bare lavere og lavere. CD-ene koster det samme som før, men ikke dvd-ene. Hvorfor? Fordi folk vil bli kvitt dem. Når SF Norge skroter 1000-vis av dvd-er på dynga, så gjør de ikke det fordi det er gøy. De gjør det fordi de ikke har plass, og plass er penger.

Jeg tenkte jeg skulle finne ut av hvor stor plass en dvd egentlig tar, og da mener jeg selvfølgelig et dvd-cover. For nøyaktighetens skyld målte jeg volumet av 10 cover og delte på 10. Jeg fikk da til svar at ett eneste dvd-cover opptar hele 0,000372 kvm!!! Det vil si at på en kubikkmeter får du bare plass til 2688 dvd-er i cover. Kanskje 2700, hvis du klemmer litt her og der, men det er absolutt max.

Gjennomsnitlig kvadratmeterpris i Oslo var i fjor 31.800,-. Nå er det kanskje mer, eller kanskje mindre, hvis du bor et annet sted. Normal takhøyde er for tiden 2,4 meter. Kan være litt mer om du bor i en gammel bygård, kan være litt mindre hvis du bor på loftet. Nå er visstnok gjennomsnitlig boligstørrelse i Norge 157 kvm, men det er lettere å regne hvis vi sier 100. Så da får vi at en bolig på 100 kvm koster rundt 3.180.000, og at den har et volum på rundt 240 kubikkmeter. Ja? Hvor er gamle mattelærerne når du trenger dem…

Hvilket forteller oss at hver av disse kubikkmetrene er verdt noe sånt som 13.250,-. Og når du tenker på at du bare får plass til 2700 dvd-er i cover (max!), så skjønner du vel hvor jeg vil hen? Hver gang du kjøper en dvd, så koster det deg fire kroner og 90 øre i tapt boligvolum. Nesten fem kroner!

Den dvd-en du trodde bare kostet 59,- på Platekompaniet koster deg i virkeligheten 63,90. Det var det ingen som fortalte deg!

I rest my case.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: